Jeg kan da umuligt være den eneste, der syntes at der er lige lovlig mange forbud, vi som forældre (og menneske) skal forholde os til.
Nye skræmmebilleder popper op, fra dag til dag. Snart må vi jo ikke leve, af frygt for at dø. Men hvad pokker skal vi egentlig så stille op med livet?!?
Nu har jeg lige set, at MÆLK er farligt og kan fremkalde kræft.
Vi er altid vokset op, med troen om at mælk er sundt for knoglerne og at vi skal huske vores mælk. For mange år siden, fik jeg dog af vide af en bekendt, at Danmark - som er det land der drikker mest mælk - også er det land, som lider af størst knogleskørhed. Jeg er en person, der af princip har meget svært ved at sætte mig ind i alle disse forbud. Jeg syntes de skræmmer mere end de gavner - og alting med måde, har virket fint for mig :-)
Men nu viser det sig altså, at mælk også fremkalder kræft. Og hvad fremkalder egentlig ikke kræft i dag? Derfor, har jeg, meget mod min vilje, "studeret" området en lille smugle og vil her give en kort (hvis det er muligt) gennemgang af for og imod, de mange forbud.
Jeg håber det bliver en lidt let-læselig gennemgang, af alle de regler vi hver dag skal huske.
Men HUSK, jeg er ikke nogle ekspert. Jeg skriver kun hvad jeg finder på nettet, så hav altid din egen sunde fornuft med, uanset om du læser det her eller andre steder ;-)
Mælk:
Mælk indeholder hormonet IGF-1, som er et væksthormon og findes i alle pattedyr. Det findes også i mennesker og er bla det der får unge pigers bryster til at vokse. IGF-1, er et vigtigt hormon, som produceres i leveren og legemsvæv. Det stimulere væksten af både normale- og kræftceller.
Tegnene på en stærk sammenhæng mellem kræftrisiko og et højt niveau af IGF-1 er i dag indiskutabelt (ikke til diskussion) "Så langt så godt".
Spørgsmålet, der er til diskussion, er så "bare", hvad der skyldes at nogle mennesker har et højere IGF-1 niveau, mens andre ikke har?
- er det genetisk bestemt?
- skyldes det vores kost?
- eller er der en helt anden udefrakommende faktor der påvirker IGF-1 i vores blod?
Jeg har bla fundet informationer her http://komaelk.dk/forskning_maelk.html hvor du også selv kan læse mere om det.
Solcreme:
Solcreme er ekstremt vigtigt, hvis du ikke vil have hudkræft. Er du blevet solskoldet 1 gang, er risikoen for hudkræft der allerede.
Men ak - det er desværre (selvfølgelig) ikke så nemt, at du bare kan bade børnene i solcreme, og så slippe for bekymringer. For her er der skam også en masse huskeregler og farlige advarselslamper der blinker.
Hvis du skal undgå hudkræft, skal der en ordentlig omgang solcreme til, først og fremmest. Man siger at en familie på 4, bør bruge 1 tube solcreme, på 1 weekend. Ja se, det var ikke så lidt vel?
Vi skal altså, med andre ord, være hvide af solcreme døgnet rundt.
Men ved du så, at solcreme, i for store mængder giver både sukkersyge OG kræft. Ja du læste rigtigt. Solcremen, som skal forhindre kræft, giver selv kræft.
Det er vitamin A, som man bruger i solcreme for at forhindre aldring, der skulle være den største synder. Samtidig er det
- brugen af det hormonforstyrrende stof oxybenzone
- overdreven løfter om ydeevne
- manglen på regler og tilsyn fra the food and drug administration
Så her kan vi vel sagtens kalde det en - pest eller kolera situation.
Personligt får mine børn stadig solcreme på (dog ikke i overdrevne mængder) da jeg for det første, gerne vil skåne dem for solskoldning og fordi jeg af en eller anden grund, frygter hudkræft mere en jeg frygter alle de forbud om hvad der kan være hormonforstyrrende. Måske fordi der efterhånden ikke er den ting, der ikke er hormonforstyrrende.
Jeg har bla fundet informationerne her http://www.bt.dk/sygdomme/solcremer-kan-give-dig-hudkraeft hvor du også kan læse mere om det selv
A vitamin:
For at nedsætte risikoen for kræft, viser flere undersøgelser at det er godt at spise mange grøntsager. Til gengæld er det kosttilskud med a vitamin og beta-caroten (som omdannes til a vitamin i kroppen), som man skal holde sig fra - specielt som ryger.
Der er intet der tyder på at grøntsager som er rige på beta-caroten (f.eks. gulerødder, spinat og broccoli) giver kræft.
Jeg har bla fundet information her http://www.cancer.dk/Hjaelp+viden/hvis+du+har+kraeft/alternativ+behandling/Kosttilskud/vitaminer+mineraler/avitamin+og+kraeft.htm hvor du også selv kan læse mere
Riskiks:
Den dejlige riskiks, som vi alle kender og alle garanteret nyder at give vores børn, når de skal have en lille eftermiddags-snack, er nu også kommet på listen over, hvad der kan give kræft.
Dette skulle i følge fødevarestyrelsen, skyldes at de indeholder arsen, som er kræftfremkaldene. Advarslen fra fødevarestyrelsen, gælder både for riskiks og risdrik. Så vi må altså hverken drikke mælk eller rismælk.
Samtidig findes arsen også i tang - som ellers skulle være så sundt at det antages for at være "superfood".
Og for at det ikke skal være helt slut endnu, så findes arsen også i drikkevandet :-( Se nu er vi faktisk der, hvor vi reelt har et problem. I hvert fald hvis du spørg mig.
Senere er det da også kommet frem, at indholdet af arsen, er så mikroskopisk lille, at 1 riskiks indeholder samme mængden arsen, som en halv liter almindeligt drikkevand. Så en riskiks i ny og næ, burde ikke skade nogle, hvis vi sammenligner med de anbefalede 2 liter vand om dagen (tænk jeg troede faktisk det var mere)
Jeg har bla fundet informationer her http://www.dr.dk/Nyheder/Ligetil/Dagens_fokus/Indland/2013/05/Riskiks_kan_give_kraeft.htm hvor du også selv kan læse mere.
Franskbrød:
Jeps, det er også forbudt.
Forskere har nu fundet ud af at fødevarer, som indeholder store mængder af stivelse og kulhydrater - altså fx brød, boller, pommes frites, chips og morgenmadsprodukter, indeholder stoffet akrylamid, som er kræftfremkaldene, når det bliver opvarmet til 120 grader.
Svenske forskere har for længst, fundet frem til dette. Dog er de blevet mere tilbageholdene, da flere undersøgelser peger i forskellige retninger, Danske forskere er derimod meget advarende.
Jeg har bla fundet informationer her http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2013/03/24/192211.htm hvor du også selv kan læse mere
Jeg håber I blev lidt klogere på de mange regler og så er det jo op til jer, hvordan I vil forholde jer til det. Selv syntes jeg det er enormt svært at skulle huske og overholde alle disse forbud. Især er jeg skeptisk og en anelse "ligeglad", fordi jeg tænker at det har taget overhånd. Kræft er noget alle kan få og vi ved ikke hvorfor det sker. Kroppen er bygget op af celler, som hele tiden formere sig, for bla at reparere os, når vi er kommet til skade. Af en eller anden ukendt årsag, begynder nogle af cellerne sig, nogle gange, at formere sig mere end de andre. Og det er det vi kalder kræft. Nogle gange er det godartet og formere sig ikke mere end til en lille knude. Andre gange fortsætter cellerne og breder sig i kroppen, hvor det så ødelægger de andre gode celler i kroppen. Og så er der tale om kræft.
Vi er alle meget berørte over emnet, selv har jeg mistet familie til kræft, og i skrivende stund, kæmper min kusine mod sygdommen.
Jeg kender ikke en, der ikke på den ene eller anden måde har haft kræft tæt inde på livet, og vi er rædselsslagende, fordi sygdommen rummer så store områder, vi ikke kender noget til.
Vi skal i den grad tage sygdommen seriøst, der må i endelig ikke tro jeg er ligeglad.
Jeg donere hvert år til kræftens bekæmpelse og et år gav vi donationer som julegaver. Men jeg tror det er endnu mere farligt, at tro at vi ikke må leve fordi vi er bange for at dø. Vi kan ikke holde os fra alle ting og efterhånden vil alle ting give kræft.
Når kræft er noget vi alle har i kroppen og det blot er et spørgsmål om det bryder ud hos lige netop os, tror jeg desværre ikke vi kan beskytte os mere, end at have vores sunde fornuft med os hver dag. Fx er der mange eksempler på folk der aldrig har røget, men som alligevel fik lungekræft.
Læs kræftens bekæmpelses råd her og nyd derudover at du er i live nu.
Det vil jeg i hvert fald gøre :-)
Rigtig dejlig søndag til jer alle sammen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar