Du skal bruge:
Dejen:
250 g mel
50 g margarine
50 g sukker
25 g gær
1 dl lunken mælk
1 æg
Fyldet:
50 g blødt smør
50 g brun farin
15 g kanel (jeg plejer altid bare at smage mig frem til hvor meget kanel jeg synes der skal i)
Sådan gør du:
- opløs gæren i den lune mælk
- tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen med en elpisker og dejkroge, til dejen er ensartet og slipper skålen (det sker lige pludseligt)
- Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca 15. min
- I mens dejen hæver, kan du blande fyldet sammen. Det skal blot i en skål og piskes sammen, nemt og enkelt
- Rul dejen ud til ca 20x40 cm og smør fyldet på. Rul dejen sammen på den brede side og læg den på en bageplade med bagepapir.
- Hvis du ønsker det, kan du forme kringlen til et hjerte (hvis du også skal imponere manden) eller blot lade den ligge helt almindeligt, som en kanelstang.
- Tryk din pølse flad og klip nogle dybe slidser i dejen så du kan se fyldet inden i.
- Pensl med sammenpisket æg og lad den hæve igen i ca 40 minutter, mens ovnen varmer op til 200 grader.
- Bag i ovnen i ca 20 minutter og pynt med glasur når kringlen er kølet helt af.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar