lørdag den 20. september 2014

Kanelkringle opskrift

Mmmm herhjemme elsker vi kanelkringle og især Drømmemanden. Så når jeg skal forkæle ham eller måske blødgøre ham lidt til efterfølgende overtalelse, så laver jeg kanelkringle ;-) Det er super nemt, man har næsten altid det der skal bruges hjemme og så dufter og smager det jo bare som en drøm

Du skal bruge:

Dejen:
250 g mel
50 g margarine
50 g sukker
25 g gær
1 dl lunken mælk
1 æg

Fyldet:
50 g blødt smør
50 g brun farin
15 g kanel (jeg plejer altid bare at smage mig frem til hvor meget kanel jeg synes der skal i)

Sådan gør du:


  1. opløs gæren i den lune mælk 
  2. tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen med en elpisker og dejkroge, til dejen er ensartet og slipper skålen (det sker lige pludseligt)
  3. Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca 15. min 
  4. I mens dejen hæver, kan du blande fyldet sammen. Det skal blot i en skål og piskes sammen, nemt og enkelt
  5. Rul dejen ud til ca 20x40 cm og smør fyldet på. Rul dejen sammen på den brede side og læg den på en bageplade med bagepapir.
  6. Hvis du ønsker det, kan du forme kringlen til et hjerte (hvis du også skal imponere manden) eller blot lade den ligge helt almindeligt, som en kanelstang. 
  7. Tryk din pølse flad og klip nogle dybe slidser i dejen så du kan se fyldet inden i.
  8. Pensl med sammenpisket æg og lad den hæve igen i ca 40 minutter, mens ovnen varmer op til 200 grader.
  9. Bag i ovnen i ca 20 minutter og pynt med glasur når kringlen er kølet helt af.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar