Store C har i denne uge været med til master chef i klubben. Så da det var tid til at finde på noget med frugt, fandt vi på denne søde dessert.
Vi har tit lavet flødeboller herhjemme, til fødselsdage og når pigerne skulle dele ud i børnehaven og skolen.
Jeg laver altid den nemme version, hvor bundene er noget alle kan finde ud af og børnene kan være med uden farer for brandskader.
Flødeboller - børnevenlig opskrift:
25 jordbær
25 mariekiks
6 past. Æggehvider
360 g sukker
300 g mørk smelte chokolade
Sådan gør du:
1) skyld jordbær, skær stilken af og lad dem tørre i en si.
Hak chokoladen og stil den til side i en skål.
2) pisk æggehviden stiv. Tilsæt sukker langsomt, mens du pisker.
Der skal bruges kræfter og piskes længe for at få sukkeret til at smelte, men til gengæld er der ingen varm sukker man kan brænde fingrene på
3) læg et jordbær på hver Mariekiks
Kom guffen i en sprøjtepose med stor tyl (i kan også sagtens bruge en frysepose, som i klipper hul i)
Tryk en stor klat ud over jordbærrene.
4) varm flødebollerne i ovnen i 5 min ved 150°
5) smelt chokoladen over er vandbad.
Først smelter du halvdelen af chokoladen. Tilsæt derefter resten og lad det smelte i den varme chokolade. På den måde får du en chokolade der "knækker" som den skal.
Stil på køl og nyde dem :-)
Voksen opskrift:
Hvis du hellere vil gøre det mere rigtigt og ikk behøver tage hensyn til børnene kan du bruge denne opskrift i stedet for.
225 g sukker
1/4 dl vand
6 past. Æggehvider
Sådan gør du:
Fremgangsmåden er den samme med hensyn til kiks, jordbær og chokolade. Dette er kun en anden måde at lave guf på.
1) smelt vand og sukker i en gryde. Sukkeret skal smeltes helt væk og lagen skal koge let i nogle minutter
(Hvis lagen bliver gullig har du fået brændt det på og må starte forfra. Lagen skal være helt klar og gennemsigtig)
2) pisk samtidig æggehviden stiv (det er rigtig godt hvis du har en røremaskine til denne opskrift)
3) hæld den varme sukkerlage i æggehviden i en meget tynd stråle, mens du stadig pisker let. Når alt sukker er hældt i, skruer du op for fuld hastighed og lader der piske i ca 1/2 time til det er helt stift og kan stå af sig selv.
Og så kan du gå i gang med at lade flødeboller :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar