Men jeg må indrømme at lige så overrasket jeg var over at støde på denne tossede idé med at forklæde en kanelsnegl som en muffin, lige så overrasket blev jeg over, hvor ekstra god den faktisk blev.
Når jeg normalt bager kanelsnegle, flyder alt fyldet ud og så er det altså bare ikke det samme - men med denne smarte variant, bliver fyldet inden i. Og endnu bedre, selvom jeg, som jeg jo altid gør, glemte bagværket i ovnen, så de lige fik en tand for meget, så er de stadig bløde og luftige - så tænk engang, hvordan de mon er hvis man husker at tage dem ud i tide ;-)
Her har du i hvert fald opskriften, så kan du jo selv prøve :-)
Ingredienser:
1 dl mælk
50 g gær
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
1 æg
100 g blødt smør
300 g hvedemel
Lidt mel til udrulning
Fyld:
100 g smør
100 g brun farin
2 tsk kanel
Sådan gør du:
Lun mælken og opløs gæren i.
Bland alle ingredienserne, undtagen melen, i en skål.
Ælt melen i, til dejen er glat og lad det hæve tildækket i 30 min.
Rør fyldet sammen. Slå dejen ned og rul den ud i en firkant på ca. 30×40 cm.
Smør fyldet på hele firkanten og rul den sammen.
Skær 12 stykker af dejen og kom dem i muffins papirforme. Jeg brugte yderligere min muffin bageplade (eller hvad pokker vi skal kalde den) for at den tunge dej ikk bare skulle ligge papirformene ned.
Pensl og bag i forvarmet ovn på den midterste rille ved 180° i ca 16-20 min.
Pynt evt med glasur og så skal de bare nydes :-)
De var bestemt en succes herhjemme og så dufter det jo altid herligt, når man bager noget med kanel :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar